Archief
Herfst
Nova Roma
Sjaars
It's a new dawn, it's a new day
We call it WARHerfst

Zaterdag 8 september 2007

Mijne Heeren Areanauti,

Sommigen noemen het de mooiste tijd van het jaar; de overgang van de goudgele zomer in een roestbruine herfst, door een enkeling ook wel bleu-noir genoemd. Een voor u allen herkenbare tijd waar de vlotte sandalen wijken voor uw warme brogues, het linnen hemd wordt vervangen door een nette pullover en tevens uw zonnebril en shorts met weemoed vertrekken richting de zeepkist.

Tijden van onzekerheid zijn het en u vraagt zich af of het geschikte moment daar is alsnog uw ABN-account over te schrijven naar een willekeurige andere bank en daarnaast is het de hoogste tijd om contact op te nemen met de heer Muller om te vragen of uw halfjaar geleden bestelde C8 Laviolette überhaupt nog verder gaat komen dan de, overigens veel belovende, ontwerptafel.

Maar weest gerust, ook al prijkt uw naam niet op de lijst van Forbes of Quote, en bent u volgens Esquire dit jaar niet de best gekleede man, onzekerheid kent bijna elke man. Onzekerheid kent geen tijd. De inwoners van Rome vroegen zich jaren af of het Amphitheatrum Flavium blauw, zwart of een combinatie daarvan moest gaan worden. De uiteindelijke "gulden" middenweg is voor sommigen onder u gelukkig geen vraag meer.

Gelukkig is het altijd al zo geweest dat onzekerheid een eigenschap is die slechts een gedeelte van de bevolking beheerst. In deze roerige tijd van het jaar waarin mensen komen en gaan doet het mij deugd een selectieve club heren te zien die zich onderscheid van de rest. Elk jaar trekt een aantal heren als pioniers de wijde wereld in en het is mooi om te zien dat nieuw jong gekleurd bloed staat te trappelen deze lege plekken op te vullen.

Maar goed, weet dat velen dit lezen en hun best doen maar slechts weinigen hetgeen is geschied komend jaar weer doen herleven.

Met Areanautelijke groet,

L.F.A. van Loon
o.t. Griffier